To interessante og helt forskjellige aksjer. SAP er en kvalitets-/verdiaksje mens Spotify er vekst caset. SAP er markedsleder blant forretningsprogramvarer og tilbyr f.eks. ERP-, CRM- og HR-systemer. Selskapet har en god vekst på cloud-omsetningen sin. Spotify er en strømmetjeneste for musikk og podcasts og hadde en global markedsandel på 36% i 2019. Sektoren for strømmetjenester viser en stor vekst.

Jeg begynner alltid med noen nøkkeltall basert på siste årsrapport og en framskrivning basert på siste tilgjengelige rapport. I dette tilfellet er det årsrapportene for 2019 og Q3 2020 rapporter.

Jeg liker selskaper som har en lav P/E, økende inntekter og høy egenkapital. SAP mangler veksten, men scorer bra på de to andre parameterne. Bruker ofte traderfox (se linken på min watchlist) for å få bekreftet mine egne beregninger.

SAP scorer bra på kvalitetssjekken, men mister poeng pga. EPS-vekst de siste årene.

Vekstanalysen på traderfox bekrefter manglende veksten enda tydeligere.

I denne analysen scorer SAP veldig dårlig på sin kursutvikling, mens jeg synes at det ikke ser så ille ut på omsetnings og resultatvekst.

Her er samme rapportene for Spotify. En eventyrlig vekst de siste årene, men manglende inntjening.

Spotify scorer dårlig på alle nøkkeltall som går på resultatet. Veksten og egenkapital vurderes positivt.

I vekstanalysen ser vi samme bildet, kun trekk for EPS relaterte nøkkeltall.

I tillegg til de fundamentale nøkkeltallene har jeg fulgt nyheter og anbefalinger for begge selskapene den siste tiden. Har også brukt produkter til begge.

Jeg skal følge begge aksjene videre de neste månedene. Vi får se om jeg får troa på vekstpotensialet i SAP, resultatforbedringer i Spotify og/eller noe helt annet.

Disclaimer: Ingen kjøpsanbefaling.